Duurzame installaties

BEL ONS:

Bij Installatiebedrijf Bakker staat duurzame energie centraal. Door het toepassen van energiezuinige en duurzame installaties verlaagt u de energiebehoefte en kunt u besparen op uw totale energiekosten. Wij helpen u graag in de keuze voor de duurzame toepassingen die bij u passen.

Bij Installatiebedrijf Bakker staat duurzame energie centraal. Door het toepassen van energiezuinige en duurzame installaties verlaagt u de energiebehoefte en kunt u besparen op uw totale energiekosten. Wij helpen u graag in de keuze voor de duurzame toepassingen die bij u passen.

De afgelopen jaren is de aandacht voor alternatieve energie en duurzame installaties toegenomen. Met de groter wordende vraag naar fossiele brandstoffen stijgen de energieprijzen. Met de steeds schaarser wordende fossiele brandstoffen zullen de energieprijzen alsmaar verder stijgen. Door te kiezen voor duurzame toepassingen maakt u een energiebewuste keuze.

Tegenwoordig bestaan er talloze mogelijkheden om de energiebehoefte te verduurzamen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wind-energie maken het mogelijk om nog meer rendement uit het opwekken van duurzame energie te halen.

Duurzame oplossingen

Naast duurzame installaties is het ook mogelijk voor kleinere duurzame oplossingen te kiezen zoals LED-TL verlichting of het gebruik van een slimme thermostaat. Dit soort oplossingen zijn eenvoudig te realiseren maar kunnen veel verschil maken.

Ga direct door naar:

Opvang- en gebruik regenwater
Warmte-koude opslag
Warmtepompen
Warmte Terugwin Installatie
Wind-turbines
Zonneboilers
Zonnepanelen

Al sinds 1903
uw betrouwbare
installatiepartner

Opvang- en gebruik regenwater

Regenwater is schoon, gratis en uitstekend geschikt voor toepassingen in het dagelijks leven. Door regenwater op te vangen, te filteren en op te slaan in een speciaal ingerichte tank kunt u het regenwater gebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet of om de was ermee te draaien. Omdat hemelwater zacht is zijn er tevens minder schoonmaakmiddelen nodig.

Installatiebedrijf Bakker vertelt u graag meer over de mogelijkheden van duurzame oplossingen zoals het opvangen en gebruiken van regenwater. Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies.

Warmte-koude opslag

In de zomer en winter gebruiken we energie in de vorm van elektriciteit of gas om te koelen of te verwarmen. Warmte-koude opslag is gebaseerd op de gedachte van de jaargetijden om energie op te slaan en later te gebruiken. Zo wordt in de winter kou opgeslagen om te koelen in de zomer, en in de zomer wordt warmte opgeslagen om te kunnen verwarmen in de winter. Door middel van afzonderlijk van elkaar gelegen bronnen (een warme en een koude) in de ondergrond wordt warm of koud grondwater uit de bron onttrokken of opnieuw geinfiltreerd om de woning te verwarmen of te koelen.

Warmtepompen

Warmtepompen maken het mogelijk om de warmte die in de omgeving aan­wezig is, om te zetten in nuttige warmte voor gebouwen. Er wordt warmte onttrokken aan de ene ruimte, en deze wordt vervolgens afgegeven aan de andere ruimte. Vanuit dit principe is het logisch dat een warmtepomp ook twee kanten kan opwerken. Praktisch gezien betekent dit dat een warmtepomp ’s zomers kan functioneren als koelmachine. Dat is zowel in de utiliteits- als de woningbouw een steeds meer voorkomende wens. Er zijn warmtepompsystemen op de markt waarmee de totale luchtbehandeling (verwarmen, koelen, drogen, bevochtigen en ventileren) van woningen en gebouwen kan worden geregeld. De weggekoelde energie kan opgeslagen worden voor later gebruik bij de verwarming.

Warmte Terugwin Installatie (wtw)

Warmteterugwinning uit afvalwater (zoals douchewater) levert een hoog rendement op. Tijdens het douchen wordt veel warmte verloren met het douchewater dat rechtstreeks het riool in gaat. Met behulp van een warmtewisselaar wordt vers koud water door het warme douchewater opnieuw verwarmd. De CV-ketel hoeft vervolgens op minder dan de helft van het vermogen te werken wanneer u een douche neemt. Zo bespaart u niet alleen op uw gasverbruik maar helpt dit tevens mee bij het verlagen van de EPC: de energieprestatiecoefficient.

Installatiebedrijf Bakker helpt u graag bij de keuze voor duurzame oplossingen en kan u adviseren over de mogelijkheden van een Douchewater-wtw.

Windturbines

Een windturbine is een kleine variant van de grote windmolen en speciaal ontworpen voor de toepassing op uw woning of bedrijfspand. Bij lagere en hoge windsnelheden kan de windturbine energie opwekken en is ondanks het bescheiden formaat een zeer hoog rendement te behalen. Zelfs bij weinig wind.

De opbrengst van een windturbine is afhankelijk van de situatie waarin deze wordt geplaatst. Zo speelt mee of de turbine binnen of buiten een bebouwde omgeving wordt geplaatst. In veel gevallen kunt u de turbine zonder vergunning plaatsen. Momenteel wordt in een groot aantal gemeenten de regelgeving hiervoor aangepast.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van duurzame oplossingen zoals een windturbine? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Zonneboilers

Zonneboilers of vergelijkbare grotere systemen, gebruiken (zon)licht om water te verwarmen. De zonneboiler is de bekendste duurzame-energie-optie voor de gebouwde omgeving. In de afgelopen twintig jaar zijn er in Nederland zo’n vijftigduizend geplaatst, zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw. Er zijn onder meer projecten gerealiseerd waarbij in één nieuwbouwproject duizend systemen zijn geïnstalleerd.

Zonneboilers leveren op jaarbasis ongeveer de helft van de energie die nodig is voor de verwarming van tapwater. Een huishouden van drie tot vier personen spaart jaarlijks zo’n 200 m3 aardgas uit.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, die op het dak wordt geplaatst, een voorraadvat, een regelsysteem, leidingwerk (een gesloten circuit) en een klein pompje om het water rond te pompen tussen collector en opslagvat. De capaciteit van het opslagvat varieert van 90 tot 160 liter bij standaard zonne­boilers. Het water wordt voorverwarmd door de collector. Voor de naverwarming is een cv-of combiketel geschikt.