Het Blauwe Paviljoen

bel ons:

OVER DIT PROJECT:

Plaats: Zuidlaren

In opdracht van: LPB Vastgoed

Aannemer: Geveke

Oplevering: Begin 2024

Betreft: Het leveren, monteren en inbedrijfstellen van de complete E+W installatie voor het ambitieuze renovatieproject genaamd Het Blauwe Paviljoen in Zuidlaren. In 2019 ontving onze collega Hans Fijlstra deze aanvraag via Geveke. Dit ging om een te renoveren complex en een stukje nieuwbouw (4 patiowoningen en 2 optoppingen).

Tijdens de calculatiefase zijn er diverse onderdelen/aanvragen de revue gepasseerd inzake wensen van de opdrachtgever. Op 3 februari 2022 werd de opdracht officieel bevestigd, en zo kon de start van het project beginnen.

Om te beginnen moesten er installatietekeningen (riool-water-ventilatie-elektra) worden opgesteld voor de appartementen en de algemene installatie. Na overleg met Geveke, controle op de bouw en het ontvangen van de kopersopties zijn de installatietekeningen aangepast. Zo kon de optimale aanpak van de installatie bepaald worden. Na goedkeuring van het tekenwerk is de uitvoering van de bouw gestart. 

Tijdens de bouwfase kwamen hoogteverschillen in het bestaande gebouw aan het licht. De kopers van de appartementen wilden graag zo hoog mogelijke plafonds, wat niet altijd haalbaar bleek te zijn vanwege de benodigde ruimte voor luchtkanalen en riolering. Deze uitdagingen werden echter met vastberadenheid en vakmanschap aangepakt, waardoor we de gewenste resultaten konden behalen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en functionaliteit van het project.